"Children expect from adults the capacity to offer great joy."
Loris Malaguzzi

"Imagination is more important than knowledge. Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert EinsteinReggio Children

North American Reggio Emilia Alliance


Join us on:


 

 "No play, no learnig, know play, know learning".

EXPLORE 100: imbinarea armonioasa dintre traditia romaneasca si abordarea educationala Reggio Emilia. Fondata de Loris Malaguzzi in provincia ce-i poarta numele din nordul Italiei, dupa cel de-al II-lea razboi mondial, sistemul educational Reggio Emilia este recunoscut ca unul dintre cele mai bune abordari educationale pentru copiii din lumea intreaga.

De unde vine numele? De la convingerea, sustinuta si de filozofia Reggio, ca un copil are cel putin 100 limbaje simbolice prin care comunica, se exprima, gandeste si cunoaste lumea inconjuratoare.

Scoala si gradinita EXPLORE 100 reprezinta performanta prin joaca, bucuria de a invata, libertatea de a explora si crea intr-un mediu prietenos si stimulativ.

Gradinita “Explore100” este unitate privata, autorizata MECTS (ordin MECTS nr. 5457/2012), care isi propune sa imbine teoriile educationale moderne cu valorile scolii traditionale romanesti. Desi venim cu o abordare noua, ariile noastre curriculare sunt cele din programa (curriculum) oficiala a Ministerului Educatiei si Cercetarii din Romania. Abordarea lor metodologica cat si viziunea de ansamblu asupra procesului educational este imbogatita cu elemente specifice abordarii Reggio.

Prin tot ceea ce facem urmarim sa ajutam copiii sa fie pregatiti pentru urmatoarea etapa instructiv-educativa, indiferent de optiunea ulterioara: fie ca se va dori ca ei sa urmeze o scoala privata, fie ca parintii vor alege invatamantul de stat. Consideram ca un copil care a urmat o gradinita inspirata din abordarea Reggio Emilia este pregatit sa faca fata atat in invatamantul traditional cat si in cel alternativ, este mai echilibrat, mai curios si mai dornic sa invete si sa descopere lucruri noi. Si in plus, stie ca ceea ce spune, ce gandeste si ce face el , are valoare si este apreciat de cei din jur.

Suntem aici pentru ca fiecare copil este un miracol, unic si irepetabil. Iar copilul tau trebuie sa stie acest lucru. Suntem aici pentru ca ne dorim sa oferim o educatie valoroasa copiilor nostri!

Echipa EXPLORE 100 !

 


Gradinita 100 EXPLORE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HOME - DESPRE NOI - REGIO EMILLIA - OFERTA - GALERIE - NOUTATI - CONTACT
Copyright 2011 Gradinita Explore 100 - Termeni si Conditii