"Children expect from adults the capacity to offer great joy."
Loris Malaguzzi

"Imagination is more important than knowledge. Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere."
Albert EinsteinReggio Children

North American Reggio Emilia Alliance


Join us on:


 

 

 


Clasa Reggio

"No play, no learning know play, know learning"

In abordarea Reggio, claselor de lucru li se acorda o atentie deosebita. Deoarece copiii invata in primul rand prin experiente senzoriale, gradinita Explore 100 ofera oportunitati de a explora, de a gusta, atinge, mirosi, auzi, vedea si de a face descoperiri in domeniul stiintei, literaturii, artei, muzicii si artei dramatice. Lumina este un factor important in gradinita E100. Camerele sunt inundate de lumina naturala iar florile si oglinzile creeaza un aer cald, familial.

Apa si nisipul, doua elemente naturale atat de dragi copiilor, sunt prezente atat in clase cat si afara.

Clasele sunt organizate sub forma de zone. Pictura si toate materialele folosite in arta sunt la indemana copiilor intr-un spatiu special amenajat si accesibil.

Explorarea si cunoasterea naturii o pot experimenta la centrul naturii. Acolo exista materiale naturale adunate de copii din curte sau din excursiile in parcul din Mogosoaia: pietre, castane, ghinde, frunze, flori, bete, etc.

In zona jocurilor si constructiilor pot alege sa se joace cu magneti colorati sau cu piese din lemn si diverse alte materiale. Se pot juca in grup sau individual, pot face puzzle-uri sau colaje din lemne sau mozaic.

Masa cu lumina este o atractie aparte. Aici, cu ajutorul luminii, copiii cerceteaza materiale transparente si colorate sau realizeaza colaje si povesti. Retro-proiectorul fascineaza copiii prin jocul cu lumini si umbre, prin modul in care obiectele se reflecta pe perete.

Un spatiu dedicat relaxarii cu baldachin, perne pufoase, si maimutoi dragi dar si poze cu familia, il va ajuta pe copil sa se destinda intr-un moment de incordare sau ii va oferi, pur si simplu, cateva minute de intimitate, de liniste si meditatie, cateva momente frumoase pentru a rasfoi o carticica cu povesti.

O biblioteca construita la nivelul celor mici, le va oferi in fiecare saptamana noi povesti interesante, ajutandu-i sa dobandeasca placerea si deprinderea de a citi.

In fiecare clasa exista zona de pretend play, un spatiu dedicat fanteziei si jocului (magazin, restaurant, bucatarie, nursery)

Contactul cu animalele este incurajat la EXPLORE 100. Avem un catelus Yorkshire Terrier Toy, mic si extrem de jucaus si pesti odihnitori . Foarte des copiii primesc diferiti alti mici oaspeti pentru cateva ore sau chiar zile intregi: iepurasi, porumbei, pisoi, broscute testoase sau hamsteri. Pe langa placerea si bucuria copiilor de a avea un animalut tovaras de joaca, aceasta indeletnicire modeleaza copilul, invatandu-l responasbilitatea fata de necuvantatoare, grija si dragostea fata de ele.

Materialele didactice utilizate sunt de cea mai buna calitate. Copiii manipuleaza zilnic materiale simple si naturale precum: apa, lemn, nisip, frunze, flori, conuri de brad sau ghinde, castane, pietre, scoici, sa.

Au posibilitatea sa alerge, sa se ascunda, sa joace sotronul, sa mearga pe busteni de lemn sau pe barna si sa se joace pe topogane, balansoare si casute.

Ratiunea pentru diversitatea si accesibilitatea materialelor nu este aleatorie. Am creat un mediu inconjurator unde talentele si abilitatile native diverse ale fiecarui copil sunt respectate pe deplin si hranite continuu.


Gradinita 100 EXPLORE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HOME - DESPRE NOI - REGIO EMILLIA - OFERTA - GALERIE - NOUTATI - CONTACT
Copyright 2011 Gradinita Explore 100 - Termeni si Conditii